divendres, 5 d’octubre del 2012

Setmana 2

CLASSES TEÒRIQUES

Avui ja hem començat amb el temari de l’assignatura, s’han parlat dels conceptes més generals tals com societat de la informació, multialfabetització, etc. No són conceptes nous, però encara una mica abstractes com per jo definir-los.


Aquesta matèria és una mena de continuació de l’optativa “comunicació audiovisual”, jo aquesta optativa l’estic cursant aquest mateix any mentre que les meves companyes de quart curs ja l’han feta, de manera que aquests conceptes ja els han tractat amb anterioritat. Jo ho faré de manera simultània. 

Tot i que els Dilluns tan sols tenim una hora de classe, és una hora que s’aprofita del primer fins al darrer minut. En acabar aquesta sessió hem vist un vídeo “Un siglo de tecnologías”.

OPINIÓ PERSONAL: És un vídeo protagonitzat per un home on ens conta la seva experiència envers les noves tecnologies i la seva adaptació amb els nous avenços durant la seva vida.

Avui en dia, hi ha molta gent que li té pànic als ordinadors i tots els avenços relacionats... Trobeu que aquest home té por? Cap ni una!Es clar que tot té els seus avantatges i inconvenients, però si no ho provem no ho sabrem mai. Ell ens conta que ara, per exemple, pot tenir totes les fotografies que vulgui mentre que d’anys enrere solament conserva una fotografia de la seva mare.

Penso que aquest relat és una mostra d’optimisme, d’una bona adaptació als canvis, paciència i dedicació, esforç, satisfacció pels resultats que s’han donat. Veu cada canvi com una millora en la seva vida.

Cap generació més podrà viure lo que aquest home ha viscut, tots els canvis i avanços que ha pogut experimentar. Tot i que, avui en dia, s’estan fent avanços i no tothom es vol posar al dia, abans de provar-ho ja diuen que no seran capaços i que no serveix per res.

És enorme la disposició que té aquest senyor per aprendre coses noves en relació a les noves tecnologies, suposo que ha estat perquè ha comprovat que produeix beneficis.

Tant em refereixo a aquest home com en l'educació infantil, també hi ha molts docents que es senten incompatibles amb les noves tecnologies, simplement perquè ningú els hi ha mostrat i ho consideren molt complicat... tot es qüestió de paciència, esforç i formació, desprès ja és pràctica!



CLASSES PRÀCTIQUES 


Segon dia de pràctica bastant intens...

El taller pràctic d'avui consistia en editar una imatge amb el programa GIMP, editor d’imatges que et permet fer mil i una coses per a retocar imatges.

Hem editat una imatge pròpia, la mestre ens feia una fotografia i desprès hem après a passar-la a mida carnet. És una bona opció, sobretot a infantil que, per exemple, en els penjadors, gots per beure aigua, etc demanes a les famílies que et portin de casa una fotografia per poder identificar cada objecte i si les famílies no et porten una fotografia a mida carnet, tu amb aquest programa la converteixes. És un bon recurs per al dia a dia a les aules!

En realitat avui havíem de posar-la a mida carnet i desprès afegir a la fotografia dos complements d'una selecció que se'ns havia passat per moodle: nas de pallasso, diferents tipus de cabells, ulleres, etc. A jo amb el temps d'avui no m’ha donat temps a fer tot aquesta tasca, tan sols he aconseguit posar la fotografia a mida carnet. Durant aquesta setmana miraré a la xarxa si trobo més informació i ho aniré avançant, si escau.

Aquest ha estat el resultat de la pràctica d'avui!

Txaaaaaan txaaaaaaaaaaaan...


Fotografia a mida carnet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada