dimarts, 11 de desembre de 2012

Setmana 12

Dilluns 10 de Desembre Comencem la setmana disposats a donar el tema 5 d’aquest segon bloc de l’assignatura; Integració curriculars dels mitjans i recursos tecnològics.

Per a donar aquest temari, Núria l’havia penjat al moodle de manera que vàrem poder seguir les explicacions d’ella sense haver d’agafar apunts, tan sols completar-los en cas necessari.

Abans de començar el tema, se’ns proposa una ACTIVITAT, ens dividim amb tres grups de 4/5 components. Cada grup farà el paper d’un dels eixos principals de l’educació; el govern, l’equip directiu i els docents. Cadascun dels grups haurà d’exposar a la resta allò que vol introduir/millorar en el seu centre en relació a les TIC.

En el meu cas, formava part de l’equip directiu d’una escola i havíem de transmetre als components d’aquesta assemblea el nostre desig sobre les TIC, responent a les següents preguntes:

  • Per què les volem utilitzar? 
  • Quins són els objectius que volem arribar a assolir? 
  • Que demanaríem al centre? 
  • Quins recursos hauríem de necessitar? 

Desprès de respondre el llistat de preguntes, m’he adonat de la tasca tant complicada que es formar part d’un equip directiu ja que és la part central del triangle entre el govern i els docents. L’equip directiu és l’encarregat de rebre les directrius i normes imposades pel govern i d’escoltar i recollir les diferents demandes dels docents.

Una vegada, els tres grups hem comentat les preguntes, ens hem sentit una mica atacats, tant de part del govern com dels docents. Així es com funciona, en aquests moments, les diferents comunitats educatives.

Les conclusions que arribàvem tant l’equip directiu com els docents eren quasi similars, els dos bàndols volíem una integració de les TIC en els centres educatius amb una introducció de manera progressiva, l’únic inconvenient eren les imposicions del govern, que no s’han fet gens llunyanes de les que ens arriben en la nostra societat.

Considero que ha estat una bona pràctica per a introduir el tema de la integració curricular de les TIC per adonar-nos del paper que exerceix cada bàndol: govern, equip directiu i docents.

Una vegada acabada l’activitat, ens mirem el tema de manera bastant ràpida, per tal que desprès a casa l’hauríem de completar amb dues lectures que ens ha proposat al finalitzar el tema; la primera lectura tracta sobre la reflexió que es fan dos autors sobre l’ús de les noves tecnologies dins els centres educatius i la importància que té aquest ús com a eina pedagògica. Mentre que la segona lectura a càrrec de Pere Marquès és una guia on se’ns proposen 5 claus per a una bona integració de les TIC en els centres docents.

I ja hem arribat al final de la classe...


Dimecres 12 de Desembre Aquesta setmana no hem tingut part pràctica de l’assignatura ja que ens falta el tema 6 per donar a una setmana del pròxim examen parcial.

Per tant, durant la sessió d’avui hem estat veient el tema 6 “Les TIC com a eina comunicativa escola – família”. En aquest tema hem tractat la importància d’una bona comunicació amb la família durant el procés d’aprenentatge dels infants i, sobretot, en relació a les TIC per desprès poder parlar sobre els beneficis que aporten les TIC a l’entorn familiar.

Desprès per veure més clar aquest tema ens hem dirigit a una pàgina molt interessant on hi havia una guia de bones pràctiques en relació a les TIC. Alguns dels punts, molt senzills i amb un llenguatge molt entenedor, que tracta aquesta guia són: noves formes i mètodes d’aprenentatge, continguts no desitjables i eines de protecció de la navegació infantil, eines i recursos digitals, entre moltes d’altres.

Si us interessa donar-li un cop d’ullada, cliqueu aquí.

Això es tot per avui, la setmana que ve seguiré amb el diari... Esperem que dugui bones notícies (examen!) i espero que em vagi molt millor que l’anterior, els tipus tests aquests...

Que passeu una bona setmana!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada